Office Fit-out

Daylight and Natural Materials Build Collaborative Office Environment

Project At a Glance

Client:
Yale Law School
Location:
New Haven, CT
Program:
Offices for Development & Alumni Affairs
Project Team:

General Contractor: Olsen Construction Services

Architect of Record: Hibbard & Rosa

MEP Engineer: CES Consulting Engineers

Partition Fabricator: DIRTT 

Photographer: Erik Freeland

Year Completed:
2017

Project Details

The primary design consideration for the administrative suite was to provide for future flexibility.  All of the interior walls were built using a pre-manufactured partition system that can be disassembled and reassembled to reconfigure the space as needed.  The exterior perimeter of the space was lined with glass-walled offices and conference rooms to allow daylight and views to be shared throughout the space.  This design solution was cost-effective, time-effective, and flexible; a triple-win for the client.  Efficient space planning allowed the client to house an additional department in the leased area beyond what they had originally planned.